20 heinäkuuta 2024

Heinäkuun kirjastolainat: 6 erilaista teosta

Heinäkuun kirjastolainat: 6 erilaista teosta

Heinäkuu alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan ja pian kalenteria käännetään jo elokuun puolelle. Mihin ihmeeseen aika on oikein kulunut? Vastahan kesä alkoi ja nyt jo lähestytään heinäkuun loppua. Onneksi kuitenkin kesää on vielä jäljellä.

Aurinkoisina päivinä suunnitelmissa on lastata reppu täyteen eväitä ja pyöräillä järven rantaan lukemaan. Aaltojen liplatusta kuunnellessa ja auringon lämmittävistä säteistä nauttiessa on mukavaa laittaa piknik pystyyn ja uppoutua tarinoiden maailmaan. Sadepäivinä aion käpertyä sohvannurkkaan lukemaan ja keittää itselleni lukuhetkeä varten kupillisen teetä. Sadepisaroiden rauhoittavaa ropinaa kuunnellessa tunnelma on täydellinen.

Pikaesittelyssä heinäkuun kirjastolainat

Valitsin itselleni kirjastosta erilaisia teoksia ja monipuolista luettavaa. Nämä kirjat ovat olleet lukujonossani jo jonkin aikaa.

1. Kirsikkapuun alla: japanilaisia puupiirroksia

Kirjassa on lukuisia erilaisia japanilaisia ukiyo-e puupiirroksia. Tässä teoksessa käsitellään myös puupiirrosten historiaa ja käydään läpi niiden valmistusmenetelmiä.

2. Välähdys hämärässä: variaatioita Izumi Shikibun runoista

Izumi Shikibun runoihin hurahtaneen kirjastovirkailijan suomentama ja kokoama runoteos. Izumi Shikibu kuuluu Japanin suurimpiin runoilijoihin.

3. Keisarinnan hovineidon päiväkirja

Sugawara Takasuen tyttärenä tunnetun kirjoittajan päiväkirja. Kirjoittajan henkilökohtainen nimi ei ole tutkijoiden tiedossa.

4. Sinisilmäinen samurai: suomalaisella sisulla Japanin senaattiin

Pohjois-Karjalan pikkukylästä Japaniin muuttaneen Marutei Tsurusen omaelämäkerta, jossa hän kertoo muutostaan ja elämästään Japanissa. Tsurunen äänestettiin vaaleissa Japanin parlamentin ylähuoneeseen, jossa hän toimi senaattorina kahdentoista vuoden ajan.

5. Ikigai: pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain

Haluatko löytää oman ikigaisi? Entä kuinka elää pitkä ja onnellinen elämä? Kirjan kirjoittajat matkustavat Japaniin Okinawan saarelle ja yrittävät selvittää japanilaisten pitkäikäisyyden salaisuuden.

6. Ichigo Ichie: hetkessä elämisen taito japanilaisittain

Tämä on hetki on vain nyt eikä se koskaan toistu samanlaisena. Kirja käsittelee japanilaista käsitettä "ichigo ichie", jonka voisi suomentaa "yksi hetki, yksi kohtaaminen". Kirja antaa lukijalle vinkkejä elää hetkessä.

Loppusanat

Näistä kaikista kirjoista on tulossa myöhemmin omat kattavat esittelynsä. Uskon, että näiden parissa heinäkuun loppu tulee kulumaan oikein rattoisasti.

Toivotan sinulle ihanaa kesää!

Lue lisää: Syysloman kirjastolainat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luontopäiväkirja: Syksyn tuulia

Havaintoja luonnosta Syyskuu on jo puolessa välissä. Aurinko jaksaa vielä paistaa lämpimästi taivaalta. Aurinkoisten päivien sekaan on mahtu...